GİRESUN / PİRAZİZ - Piraziz Halk Eğitimi Merkezi

Mrt

Piraziz Halk Eğitimi Merkezimiz Giyim Üretim Teknolojileri alanı kurs öğretmenimiz Eda AYDEMİR ve Kursiyerleri tarafından depremzede kardeşlerimize battaniye dikiminden sonra öncelikli ihtiyaçlar dikkate alınarak bu kez de depremzede çocuklarımız için üretime devam ediyorlar.Farklı yaş gruplarında penye kumaştan dikilen 100 adet eşofman takımları ilçemiz kaymakamlığına teslim edildi.

Kumaş temininde ve hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Depremzede kardeşlerimiz için kurumumuz öğretmenleri ve kursiyerlerimizle  el ele verip battaniye dikimi çalışması yapıldı.

Emeği geçen kurs öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimize teşekkür ederiz.

Depremzede kardeşlerimiz için üretime devam ediyoruz.

Ock

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2022-2 DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İLE İLK KAYIT İŞ VE İŞLEMLERİ 20 MART 2023 TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR EKTEKİ KILAVUZLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILACAKTIR.

Ock

Kurumumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ömer ÖZTÜRK tarafından köy ve merkez mahalle muhtarlarına Aile Okulu kursu verildi.

Ara

El Sanatları Öğretmenimiz Eda AYDEMİR kursiyerler tarafından gelen talep doğrultusunda Unutulmaya Yüz Tutan sanatlardan Yorgan Dikimi çalışmasına yer verdi.

Yorgan bezi astarlık ya da yorgan mitili olarak bilinen örtü üzerine serilen yünler kursiyerlerle birlikte kenarlardan ortaya doğru sıra sıra dönerek  sırıma işlemi yapıldı ve yorgan şeklini aldı.

Öğretmenimiz Eda AYDEMİR'e  Unutulmaya Yüz Tutmuş Çalışmalara yer verdiği teşekkür ederiz.

Ara

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyon Toplantısı Gerceklestirildi

Piraziz İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu  Toplantısı 27/07/2022 Çarşamba Günü saat 14.00' de Eren Ömer Hekim İlkokulu Toplantı Salonunda yapıldı. Kaymakamımız Sayın Furkan Başar ve daire amirlerinin katıldığı toplantıda bir önceki dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilerek ilçedeki resmî, özel ve sivil toplum kuruluşları ile yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması ile verimliliğin artırılması konuları görüşüldü. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Köroğlu kurumun faaliyetleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Tem

Giyim Üretim Alanı Öğretmeni Eda AYDEMİR  kursiyerlerle   alanları ile ilgili ilçede bulunan tekstil atölyesine ziyaret düzenledi.

İstihdama yönelik düzenlenen gezide kursiyerler yetkililerden tekstil atölyesi   ve çalışma koşulları hakkında bilgi aldılar.

Tem

Yönetici ve eğitimcilerimiz  yaz döneminde hayat boyu öğrenme alanına özgün çalışmalar , istihdama katılım ,geleceğin mnesleği,  hayat boyu öğrenmenin gerekliliği ve yetişkin eğitiminin önemi ile ilgili konularda yayımlanmış olan son dönem yayınları incelediler.

Haz

Açık Öğretim Okulu öğrencilerine yükseköğretim sınavlarına yönelik kurslar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Haz

İlçede kurulu bulunan Kadın Kooperatif Başkanı Elif TERZİOĞLU'nu  kurumumuzda kurslarda devam eden kadın kursiyerlerimizle buluşturarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Haz

Yıl sonu değerlendirme toplantısında eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirilmesi yapılarak gelecek eğitim öğretim yılına yönelik planlama çalışmaları yapıldı.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus AYDIN ve  Şube Müdürleri Ali TOPÇU ile Erol AŞIK' da katılarak Halk Eğitimi Müdürlüğü tüm çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

Toplantıya katılan personellere İlçe Kaymakamı Sayın Furkan BAŞAR tarafından verilen teşekkür belgeleri, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Yunus AYDIN ve Şube Müdürleri Ali TOPÇU ve Erol AŞIK tarafından takdim edildi.

Haz

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzce Bülbüllü Köyünde El Sanatları alanında açtığımız kurslarımızın el emeği göz nuru ürünleri için sergi açılışı gerçekleşti.

Haz

2021-2022 eğitim öğretim yılında açtığımız tiyatro kurslarımızdan Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oyunumuz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin toplantı salonunda Piraziz MTAL ve İsamil Yücel MTAL öğrencilerine sunuldu.